DSC_2702_resize

DSC_2703_resize

DSC_2704_resize

 

DSC_2706_resize

DSC_2707_resize

 

DSC_2709_resize

 

DSC_2711_resize

DSC_2712_resize

Bir hevesti ne zamanlardan beri benim için, bir yaptım sonra ara verdim, çalışmalar derken artık son noktayı koymalıydım. Öğrenmek istiyor musun Sevgi, kesinlikle evet ve başlangıç aşaması diyebiliriz, bunlara. Eksiklerim çok var daha ama yaptıkça kendimi geliştireceğimi düşünüyorum, çünkü zevkle işliyorum.

Salı günleri okulda ilk iki saatim boş ve bu boşluğu değerlendirmek için  iğne oyasının alasını bilen bir velim olan Elif Hanımda alırım soluğu. Aman yarabbim gittiğimde ne göreyim, bana bir mendil çıkardı ki arkadaşlar sormayın, içim gitti, binbir çeşit model ve hangisine bakacağımı şaşırmış bir vaziyette donakaldım güzellikler karşısında. Ben hepsini öğrenmek istiyorum dedim bir ara, daldan dala atladım, bu, şu derken baktım olmayacak bu böyle. Sırayla her şey dedi Elif Hanım, öğretmenim. Zürafa tekniğini ve başlamasını gösterdikten sonra ilk hafta böyle geçti çalışmalarım.

İkinci hafta öğrenciler ve velilerimle düzenlediğim piknikte ben de çalıştığım mendilimi gösterdim öğretmenim Elif Hanıma. Çok beyendi. Artık gayret ederseniz bütün oyaları yapabilirsiniz demesin mi, hadi canım dedim şaka yapıyorsunuz. Bir heyecan sormayın. Sonra gerçekten de örneklerde anladım ki, iğnenin pozisyonları aynı, değişen sadece teknikler diyebilirim.

Nasıl heyecan sormayın. Bir iki örnek derken dedim bu böyle olmayacak. Boş mendile yap yap nereye kadar.

DSC_2832_resize

DSC_2834_resize

DSC_2835_resize

DSC_2837_resize

DSC_2840_resize

DSC_2842_resize

77

Aldım elime iğne ipliği parmak tekniği ile başladım. Pembe-beyaz kabarık model kolye için 6 kirpik yapıp, her iki kirpikten arttırma tekniği ile bir yaprak oluşturdum ve toplamda üç yaprağım oldu. Onları alt kısımlarından diktim ve ortalarına tığ tekniğini kullanarak sarı kısımlarını oluşturdum. Bu şekilde 3 tane çalıştım. Kolye aparatımı kadife kumaş ile kapladıktan sonra orta kısımına çiçeğimi yerleştirdim ve ipek kurdale ile fiyonk yaparak kolyemi tamamladım. Yapılış aşamalarını akşam olduğu için çekmeyi bile denemedim, çünkü net çıkmıyor, hüsrana uğruyorum.

Bu gün bir heyecanla taktım kolyemi, çocuklar gibi şenlendim haziran aşkına,

bakmaya doyamadım kolyeme,

mutluluk verdi, can verdi, heyecan verdi yüreğime

Haziran Aşkını yaşamanın mutluluğuyla,

Sevgiler..