DSC_0216_resize

DSC_0178_resize

DSC_0204_resize

DSC_0193_resize

DSC_0171_resize

DSC_0168_resize

DSC_0166_resize

DSC_0163_resize

77

DSC_0154_resize

 

Bu sıcaklarda insanın içini ancak böyle buz gibi bir limonata serinletebilir diye düşündüm. Şimdiye kadar bir sürü tarif denemiştim ama bu tarifim gerçekten defterimin daimisi  olmayı çoktan haketmiş te ben geç kalmışım bu lezzete diye düşünüyorum. Diğer tariflerime de elveda diyorum tabiki. Ya da beceriksizliğim mi bilmiyorum. Bazen insan modunda olmaz ya hani sırf yapmak için yapar, gönlünü vererek yapmaz belki de öyle bir anıma denk gelmiştir.

Öyle yada böyle yıldızlarımı çaktım ben bu tarifime. Denenip olumlu sonuç aldıklarım benim defterimde böyle bilinir, hatta limonata gibi çok beyendiklerimin ise yıldızları çoktur. Eğer siz de damağınızda istediğiniz lezzette bir tarif yakalamadıysanız öneririm, çok bir şey kaybetmezsiniz,

5 limon

isteğe ve mevsimine bağlı portakal

3/4 su bardağı esmer şeker

2 su bardağı sıcak su

1 litre su

Süslemek ve aroma vermek için nane yaprakları

Limonlarımızı güzelce yıkadıktan sonra rendemizle beyaz kısımlarını almayacak şekilde rendeleyip,  sularını sıkıyoruz ve ayrı bir k aba koyuyoruz. Rendelenmiş limon kabukları ile şekeri güzelce ovalayıp , sıktığımız portakal ve limon suyunu ilave ediyoruz. Bir gece beklettik. (En az 6 saat) Bekleme aşamasından sonra bu karışıma sıcak suyu ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Son olarak ta bir litre suyu ilave edip dolapta içilmeyi bekleyen buz gibi yıldızlı bir limonatayı hazırlamış oluyoruz.

Buz gibi içini serinleten bir yıldızlı limonatanın tadıyla baş başa bırakıyorum sizi…